Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Tribal in top 5 wereldwijd best presterende Google Premier Partners

Door: Piet Penninx

Geschatte leestijd: 3 minuten

Partner executive council
Vanaf 1 april 2016 mag Tribal Internet Marketing zich weer een trotse Google Premium Partner noemen. En niet alleen dat, Tribal behoort zelfs tot de top 5 best presterende Premier Partners van de wereld. Uit cijfers van Google blijkt dat Tribal bij de top van de wereld hoort wanneer het op online advertising aankomt. Loon naar werken noemt men dat. Een ongekende prestatie om ontzettend trots op te zijn en wie anders dan de  bevlogen Frank Trienen (CEO & Owner Tribal) kan hier het beste tekst en uitleg over geven.

Een Premier Business Partner word je niet zomaar. Wereldwijd zijn er slechts 450 bureaus en organisaties die zich onder dit label kunnen scharen. Honderd van de snelst groeiende Premier Partners bevinden zich in de ‘mature countries’. Van deze landen bevindt Tribal zich dus in de top 5 wereldwijd en op plek 1 van Europe, Africa & Middle East (EMEA).

Tribal groeicijfers

De eisen voor een Premier Business Partnership

Zoals gezegd maakt niet ieder bureau kans op een Premier Partnership, daaraan stelt Google strenge eisen. Zo moet je als bureau voldoen aan onder andere gecertificeerd AdWords personeel, moet je aan hoge uitgaveneisen voldoen en bovenal een uitmuntende prestatie leveren. Met name op het laatste punt scoort Tribal bijzonder goed. De laatste jaren heeft Tribal het klantenbestand dusdanig uit weten te breiden en van groei te voorzien, dat ze nu een van de best presenterende bureaus zijn met betrekking tot online advertising.

De voordelen van een Premier Business Partnership

Als Premier Partner geniet Tribal van extra voordelen. Eén daarvan is een intensievere samenwerking met Google. “De lijntjes met de top van Google zijn vele malen korter geworden waardoor je sneller op niveau kunt schakelen. Daarmee kunnen we onze klanten uiteindelijk ook beter bedienen.”, aldus Frank Trienen. Internationale topmannen als Todd Rowe en Kartik Taneja zijn als eens op werkbezoek geweest in Den Bosch. Maar ook onze Nederlandse contacten komen nu steeds vaker over de vloer.

Bezoek Todd Rowe

Lees hier een eerder bericht over het bezoek van Todd Rowe

Naast de kortere lijntjes ontvangt Tribal ook meer ondersteuning. Dat kan enerzijds middels zakelijke data. Zo werkt Tribal momenteel intensief samen met een grote online retailer, waarbij Google ondersteunt met een groot marktonderzoek. Daarnaast ontvangt het online marketing bureau uit ’s-Hertogenbosch ook ondersteuning waarmee ze kennis kunnen vergaren en dit met een groter publiek kunnen delen. “Onze specialisten vliegen de wereld over om deel te nemen aan de belangrijkste online events zoals Mozcon in Seatlle en SearchLove in London. Vervolgens delen wij deze kennis weer met onze klanten. Het kennisevent Performance Marketing Update is hier een prachtig voorbeeld van.”

Tot slot wordt Tribal in contact gebracht met interessante nieuwe klanten. Goede prestaties leiden immers tot interessante leads en mooie nieuwe klanten. Dat zorgt dat Tribal hongerig blijft naar meer. “Wij willen niet alleen in de top blijven maar gaan samen met onze klanten altijd voor het hoogst haalbare”, spreekt een ambitieuze Frank.

De reis naar het Global Partner Executive Council

Een andere interessante, leerzame bijkomstigheid van de vernieuwde samenwerking is de trip naar Mountain View, het hoofdkwartier van Google en consorten. Op uitnodiging van Google komen ieder jaar meer dan 120 leiders van de grootste bureaus samen voor het event in Mountain View. Van over de hele wereld worden de slimste koppen bij elkaar gestoken om te zien wat er in de markt speelt. Frank en Jeannette (mede-directeur Tribal) kregen de eer om Tribal te vertegenwoordigen op het Partner Executive Council (PEC).

Frank Partner Executive Council

Sprekers van niveau

Het mooie aan dit event is dat het podium gevuld is met imposante sprekers. Niemand minder dan Todd Rowe en Ruth Porat (CFO & Senior Vice President – Alphabet inc.) stonden op het podium om gasten te inspireren met verhalen over het heden en de toekomst. “Woensdag 13 april 2016 was Todd Rowe al op bezoek bij ons in Den Bosch”, vertelt Frank trots, “het feit dat de Managing Director op werkbezoek komt geeft maar aan dat wij als bureau met de top meedraaien”.

Partner Executive Council
Kartik Tarneja (Head of Channel Sales, EMEA – Google)

Todd Rowe
Todd Rowe (Managing Director, Global Channel Sales – Google)

Een blik op de toekomst

Niets is zo veranderlijk als het weer, en online marketing. Een blik op de toekomst is daarom een interessant onderwerp dat tijdens de PEC aan bod kwam. Frank was namelijk uitgenodigd om deel te nemen aan de workshop ‘Emerging Countries’. Dit zijn de landen als Brazilië, India en Mexico. Landen waar internet nog in de kinderschoenen staat, maar vanwege de grote bevolkingspopulatie reuze interessant zijn voor ondernemers. Momenteel ontbreekt het in deze emerging countries aan drie cruciale peilers:

  1. Techniek – Het gebrek aan internettoegang
  2. Device – Veel inwoners gebruiken gedateerde apparaten
  3. Content – De taal moet voor zoekmachines nog begrijpelijk worden gemaakt

Google is druk bezig met het verbeteren van de bovenstaande voorzieningen. Zo plaatsen zij diverse gratis WiFi zones op bijvoorbeeld treinstations in Jakarta en maken zij software updates gemakkelijker voor oude devices. Maar zodra alle voorzieningen op orde zijn, wie gaat vraag en aanbod dan bij elkaar brengen? Juist. Dat zijn de Google Premier Business Partners.

Al met al zijn er mooie tijden aangebroken voor Tribal. Bovendien staat er nog veel moois op de planning. Wil je meer weten over wat Tribal voor jouw bedrijf kan beteken? Neem dan vooral contact met ons op. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of schrijf je in voor het kennisevent ‘Performance Marketing Update 2017’ op 7 december 2016.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF