Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Tribal Internet Group verlegt internationale strategie

Door: Bauke Bergstra

Geschatte leestijd: 1 minuut

Hieronder het persbericht dat we vandaag versturen over de wijzing in de internationale strategie van de Tribal Internet Group (Tribal Internet Marketing, Tribal Internet People en Easy Internet Marketing).

Het komt er kort gezegd op neer dat we de internationale activiteiten centraal gaan aansturen vanuit het kantoor in Amsterdam in plaats vanuit de lokale kantoren in België, Duitsland en Ierland. In Amsterdam werken onder andere Engelse, Duitse, Franse en Vlaamse specialisten aan de internationale campagnes.

Strategiewijziging
Tribal werkt voor Nederlandse opdrachtgevers aan campagnes in meer dan 20 landen. Tot nu toe was de strategie om opdrachtgevers ook fysiek zo veel mogelijk te volgen in hun buitenlandse expansie, vandaar de kantoren in Duitsland, België en Ierland.

Het aantal campagnes in andere talen groeit nog steeds maar verdere internationale uitbreiding is zowel qua aansturing als kostentechnisch niet de beste keus. Door de internationale activiteiten onder één dak samen te brengen in Amsterdam kan efficiënter worden gewerkt en kan de kwaliteit verder worden verbeterd. De kantoren in Dublin en Antwerpen zullen daarom sluiten. Het kantoor in Freiburg gaat zelfstandig verder.

Tribal Amsterdam
Op het Amsterdamse kantoor (Van Diemenstraat 50) worden de internationale activiteiten geclusterd. Er wordt gewerkt met onder andere Engelse, Duitse, Franse en Vlaamse zoekmachine marketing specialisten die de markt en cultuur van hun thuisland kennen.

“De ervaring leert dat je een Franstalige campagne ook het best door een Franstalige kunt laten uitvoeren. Zelfs een campagne in het Vlaams kan beter door een Vlaming dan door een Nederlander worden beheerd. We blijven dus werken met native speakers, maar nu vanuit één centrale locatie. Zo wordt ook de afstand tussen de Nederlandse opdrachtgevers en de internationale specialisten verkleind en de communicatie vergemakkelijkt,” aldus CEO Mark van Werven.


Tribal China

Naast de kantoren in Den Bosch en Amsterdam blijft Tribal ook gevestigd in Shanghai. De focus ligt daar vooral op webbouw. Een team van 15 Chinese programmeurs werkt daar, onder leiding van zowel een Nederlandse als een Chinese manager, aan webprojecten voor de Nederlandse markt. Daarnaast neemt de belangstelling voor adverteren in Baidu steeds verder toe. Van Werven:

“We zijn benieuwd hoe de Chinese markt zich gaat ontwikkelen. Met deze strategiewijziging verwachten wij onze Nederlandse opdrachtgevers nog beter internationaal te kunnen helpen, of dit nu in bijvoorbeeld België of in China is.”

Discussie- 2 reacties

Tweets that mention Tribal Internet Group verlegt internationale strategie | Tribal Talk - De weblog van Tribal Internet Marketing over zoekmachine marketing -- Topsy.com

20 januari 2010, 10:46

[…] This post was mentioned on Twitter by Pitch View, Online Marketing NL. Online Marketing NL said: Tribal Internet Group verlegt internationale strategie https://url4.eu/1AhLk […]

Reageer hier op

Leaving Ireland in 2 months, looking for a new challenge. | Pieter van Gils

25 januari 2010, 22:26

[…] release For all who didn’t know yet (or don’t speak Dutch) a short summary of the press release that went out last week: Tribal Internet Marketing is changing its international strategy and […]

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF