Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Tribal Internet Marketing als eerste bureau Marktplaats gecertificeerd

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: 1 minuut

Per vandaag, 14 mei 2009, is Tribal Internet Marketing Admarkt gecertificeerd. Admarkt is het advertentiesysteem waarmee advertentiecampagnes op Marktplaats.nl worden gemanaged. Tribal heeft het zogenaamd ‘Admarkt Klantencentrum Gecertificeerd Examen’ als eerste van alle internetmarketingbureaus succesvol (door twee specialisten) afgelegd.

Certificaat Admarkt
Op veler verzoek heeft Marktplaats.nl besloten om een Admarkt gecertificeerd lwogo te gaan uitgeven. Dit logo is vergelijkbaar met het Google Adwords certificaat. Net zoals bij Google mag een bureau het Admarkt logo dragen als zij minimaal twee medewerkers in dienst heeft die het Admarkt examen behaald hebben. Daarnaast dient het bureau minimaal drie actieve accounts te managen.

Natascha Chamuleau, Sales lead Admarkt, zegt hierover het volgende:

“Er is al lang veel vraag naar een certificeringmogelijkheid, met name door bureaus. Admarkt is nu in een stadium waarbij het mogelijk is de certificering te geven. Belangrijk voor ons is dat de bureaus die ons systeem gebruiken goede ambassadeurs zijn van Admarkt en Marktplaats.nl. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de gebruikers het Admarkt Klantencentrum goed onder controle hebben en hebben bewezen goede campagnes te kunnen opzetten en onderhouden.”

Tribal Internet Marketing en Admarkt
Al in september 2007 werkten specialisten van Tribal met de eerste pilot van Admarkt. Hierdoor is inmiddels de nodige ervaring opgebouwd en wordt Marktplaats.nl voor diverse klanten als advertentieplatform ingezet. Zo verzorgt Tribal onder andere de Admarkt campagne voor de grootste internetretailer van Nederland: Wehkamp.nl. Met ruim 1.000 advertenties per dag is Wehkamp.nl door Tribal actief op Marktplaats. De combinatie met ADChieve is hierbij essentieel. ADChieve is een door Tribal Internet Marketing ontwikkelde tool om een dynamisch en groot productaanbod van een website volledig en actueel te beheren. Zowel in Google Adwords als (sinds dit jaar ook) op Marktplaats.nl.

marktplaats_admarkt_certificering

Waarom adverteren op Marktplaats.nl?
Met 6.000.000 unieke bezoekers per maand heeft Marktplaats.nl een enorm bereik. Omgerekend gaan er elke seconde 3 nieuwe advertenties live. Het zakelijk adverteren via Admarkt is daarom een goede manier om een groot publiek te bereiken. Zeker bij scherpe aanbiedingen kiest de consument vaak voor een nieuw product in plaats van tweedehands. Redenen genoeg om als bedrijf via Admarkt op Marktplaats.nl te adverteren.

Een opvallend gegeven is bovendien dat het merk Marktplaats.nl enorm gegroeid is bij de consument. Voor het eerst sinds de opkomst van Internet hebben twee internetmerken een positie binnen de top 10 sterkste merken in Nederland: Google en Marktplaats.nl. Marktplaats.nl stijgt dit jaar van de 28e naar maar liefst de 5e plek.

Discussie- 2 reacties

Judith

14 mei 2009, 12:57

Gefeliciteerd Tribal!

Reageer hier op

Jochem

14 mei 2009, 16:31

Damn.. die foto is erg slecht.. Beide in reallife gezien en zien er echt veel beter uit dan dit.. haha

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF