Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Tribal start R&D afdeling voor SEA en SEO

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: 1 minuut

De Tribal Internet Group gaat hoog inzetten op eigen onderzoek. Binnen de Group, waar de labels Tribal, Easy en ADchieve onder vallen, wordt daarom een eigen Research en Development afdeling opgezet. De focus van het onderzoek ligt vooral op Search Engine Optimization en Search Engine Advertising, ofwel SEO en SEA.

Ruimte maken voor analyses

Mark van Werven, mede eigenaar van de Tribal Internet Group, licht de stap toe. “Binnen onze organisatie zijn veel hoogwaardige specialisten werkzaam. Zij volgen nu al de trends en zijn actief en betrokken bij klanten. De tijd om diepgaand naar onderwerpen te kijken en continu te experimenteren ontbreekt vaak toch nog. Als een klant belt met een specifieke vraag of opdracht, dan gaat die in de praktijk toch voor.”

De markt vraagt om hoogwaardige kennis

Mark licht ook toe dat in de markt steeds meer om consultancy diensten wordt gevraagd. “Veel bedrijven hebben in-house al eigen SEO en SEA specialisten. Om die specialisten te adviseren heb je kennis nodig die veel verder gaat dan de basis. Met een R&D afdeling bieden we zeer hoogwaardige kennis en gaan we in de markt voorop lopen, iets waar al onze klanten van profiteren.”

SEO & SEA kandidaten gezocht

Momenteel zijn we de R&D afdeling aan het opzetten. Er worden nog kandidaten gezocht. “De lat ligt hoog. Mensen binnen de afdeling moeten niet alleen beschikken over een ruime ervaring binnen hun vakgebied, maar ook in staat zijn complexe vraagstukken te analyseren en daarbij oplossingen te bedenken en te presenteren. “We willen mensen in het team die steeds op zoek zijn naar nieuwe en toepasbare antwoorden. Wie bijvoorbeeld de ultieme bidmanager voor SEA kan bedenken of de weging van de belangrijkste ranking factoren binnen SEO blijvend weet te ‘kraken’ is van harte uitgenodigd om te solliciteren.”

Lees hier meer over de vacatures

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF