Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Tribal voorzitter van Shopping2020 expertgroep ‘Search Engine Marketing’

Door: Redactie

Geschatte leestijd: 1 minuut

Tribal is voorzitter van de expertgroep ‘Search Engine Marketing’ van het onderzoeksprogramma Shopping2020, een initiatief van Thuiswinkel.org. Samen met de experts en andere expertgroepen zal Tribal een actieplan ontwikkelen over de toekomst van online verkoop van producten en diensten.

Reden voor de opstart van het onderzoeksprogramma Shopping2020 zijn de grote veranderingen op het gebied van de (online) verkoop van producten en diensten aan consumenten, zoals:

– De snelle verschuiving van omzet van fysieke naar omnichannel retail;
– De ingrijpende digitalisering van producten en diensten;
– Grote impact van nieuwe devices op de communicatie met de consument;
– De sterkte toename van de internationale (digitale) concurrentie.

Tribal zal zich hierbij specifiek gaan richten op de ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA) en Product Listing Ads (PLA). De kick-off vond plaats op 12 juni tijdens het werkcongres Shopping Tomorrow op de universiteit van Nijenrode.

Jeroen van de Wiel, Head of SEA van Tribal en voorzitter van de expertgroep ‘Search Engine Marketing’ over de deelname aan Shopping2020:

“Search Marketing gaat de komende 5 jaren ingrijpend veranderen. Zo sterk dat we in 2020 niet meer herkennen wat we op dit moment doen. Het is belangrijk om nu al bezig te zijn met de manier waarop ons vakgebied zich gaat ontwikkelen, zodat we de Nederlandse e-commerce spelers hier op kunnen voorbereiden.”

Naast Search Engine Marketing zijn er nog 18 andere expertgroepen met in totaal meer dan 500 experts in verschillende disciplines. Voor meer informatie over het onderzoeksprogramma, de events en de voortgang van Shopping2020 kunt u terecht op Shopping2020.nl.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF