Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Van Hema tot Nintendo, de overtreffende trap in viral marketing!

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Nintendo WII viral

Nintendo heeft een briljante viral marketing campagne gestart op YouTube. Op het eerste oog een gewoon YouTube fimpje over een Nintendo WII spel genaamd Wario Land Shake It. Het hoofdkarakter is Wario die er flink op los mept en bij elke knal rammelt er iets op de webpagina. Titels vallen naar beneden, scrollbalken hangen scheef. In de finale is de halve webpagina bezweken onder het geweld en liggen alle onderdelen van de pagina in puin. Perfect stukje viral marketing!

Waar hebben we dit eerder gezien? Hema heeft geruime tijd geleden een viral campagne gemaakt waar een aantal producten als een Rube Goldberg machine de pagina in vuur en vlam zetten.

Technisch is de viral van Nintendo mooier, grote delen van de website zijn te gebruiken tijdens de animatie. Het aantal views, de laatste comments, etc alles werkt! Knap staaltje Animatie & HTML werk.

Jammer voor Nintendo dat Google de link naar www.wariolandshakeit.com ge no-followed heeft.

Voor de liefhebber; in Japan zijn er tevens heuse Rube Goldberg wedstrijden. Check de link voor een video.

Discussie- 1 reactie

Ralph

24 september 2008, 13:56

Arturo, leuk dat je het bericht oppakt. Ik wist helemaal niet dat er al fanatiekelingen in de echte wereld mee bezig zijn! Het Japanse filmpje is een geniaal voorbeeld!

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF