Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Vergelijkingssites: nu ook eenvoudig fashion vergelijken via internet

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: 1 minuut

In het online aankoopproces speelt het vergelijken van producten vaak een erg belangrijke rol. Mensen hebben behoefte aan een bepaald product en weten niet exact welk type voor hen geschikt is. Daarnaast zijn op zoek naar de beste webshop om dit product aan te schaffen. Vergelijkingssites bieden uitkomst. Op een veelal overzichtelijke wijze kunnen producten met elkaar worden vergeleken. Daarnaast kunnen verschillende aanbieders eenvoudig met elkaar vergeleken worden op o.a. prijs, levertijd, winkelbeoordelingen.


Bron: www.kieskeurig.nl

Zo gezegd, het online vergelijken van producten lijkt niets nieuws in Nederland. Beslist.nl, Vergelijk.nl en Kieskeurig.nl zijn de bekende vergelijkers. Wat deze vergelijkers echter allemaal niet bieden, is het vergelijken van fashion producten zoals kleding en schoenen op productniveau. Je hebt bijvoorbeeld leuke schoenen gezien en bent benieuwd wat andere webshops voor dit zelfde product vragen. Het nieuwe vergelijkingsconcept ‘Online Fashion Vergelijken’ biedt deze mogelijkheid wel.

Behoefte van de online shopper
Het nieuwe Nederlandse vergelijkingsconcept is van start gegaan met een website voor Blackstone schoenen. Hier worden verschillende aanbieders van dit populaire schoenenmerk met elkaar vergeleken op o.a. prijs, levertijd en het al dan niet gratis retourneren van bestellingen.

Een van de oprichters van Online Fashion Vergelijken spreekt van het voorzien in de behoefte van de online shopper. “Wij merkten dat veel mensen een weloverwogen keuze willen maken voor een bepaalde webwinkel m.b.t. fashion producten. Met ons vergelijkingsconcept willen wij ervoor zorgen dat mensen in deze behoefte kunnen worden voorzien. We zijn gestart met de eerste website, naar verwachting zullen meerdere websites in een rap tempo gaan volgen. Ook zullen we winkelbeoordelingen gaan toevoegen, dit is eveneens een belangrijk vergelijkingsaspect.”

Bron: www.blackstoneschoenen.nl

Discussie- 3 reacties

Lieke

9 februari 2012, 13:55

De vergelijkers die je noemt vergelijken juist allemáál fashion, of mis ik nu iets?

https://www.beslist.nl/products/mode/
https://www.vergelijk.nl/mode/
https://www.kieskeurig.nl/mode_beauty

Antwan Rijkers

9 februari 2012, 14:04

Hoi Lieke,

De bovengenoemde vergelijkers laten enkel fashion producten zien en linken uit naar de desbetreffende aanbieder. Ze vergelijken geen fashion producten op productniveau zoals op blackstoneschoenen.nl

AffiliateMaster

9 februari 2012, 21:56

@Lieke Vergelijk.nl vergelijkt inderdaad ook fashion producten op productniveau: https://www.vergelijk.nl/damesschoen/jenny_by_ara/muiltje/

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF