Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Verslag van SMX London 2008

Door: Bart Martens

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Op 4 en 5 november vond in London de Search Marketing Expo (of kortweg SMX) plaats. Het was de tweede keer dat dit rondreizende zoekmachinecircus, onder leiding van Chris Sherman, in de Engelse hoofdstad was neergestreken. Tijdens de twee dagen durende conferentie kwamen sprekers uit diverse delen van de wereld hun kennis over uiteenlopende internet marketing gerelateerde onderwerpen, waaronder bijvoorbeeld ook social media, usability en local search, delen.

Tijdens de keynote liet Microsoft’s ZhaoHui Zang de nieuwste versie van de Microsoft Adcenter Excell add-in (alléén voor Excel 2007) zien, welke een unieke verbinding legt tussen advertentiecampagne en spreadsheet. Onderstaande screenshot (met dank aan Richard Baxter) toont hoe deze integratie er uit ziet; al met al een erg handige tool!

Een rode draad die -heel begrijpelijk- door de hele conferentie heen liep, was internationaal toegepaste zoekmachinemarketing. Niet alleen binnen Europa, maar ook internationaal, zijn er immers vele verschillen binnen het zoeklandschap, waardoor dit een interessant discussiepunt was.

Ook Tribal was als spreker aanwezig. Heini van Bergen leverde een bijdrage aan de sessies ‘Local search & Blended results’ en ‘International SEO’, ondergetekende zat in het panel dat ‘Blow your mind link building techniques’ behandelde.

Het congres was, zeker in combinatie met netwerkborrel LondonSEO, absoluut voor herhaling vatbaar.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF