Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Video en display advertising: Google zet hoog in

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Nieuws van het Google front:

Google gaat flink aan de slag met video en display advertising. Eerder kocht Google Doubleclick en Youtube. De tijd is gekomen voor Google om deze kanalen commercieel nog meer te benutten. Google wil daarvoor investeren in innovatie en gaat samenwerken met “toonaangevende bureaus” waaronder Tribal Internet Marketing.

Google erkent dat een groot potentieel aanwezig is, maar ook dat de markt nog verkend moet worden. Vooral als het gaat om video advertising staan natuurlijk nog veel vragen open. Welke advertentieuitingen zet je in en doe je dat voor, na of tijdens een video? Welke video’s zijn het beste om bij te adverteren? Wat zijn überhaupt advertentie resultaten in termen van conversies en branding?

Om adverteerders te ondersteunen wordt een video lab opzet. Dit is een platform bedoeld om samen met adverteerders onderzoek te doen naar de resultaten van video advertising. Ook zet Google een creative studio in om bureaus te ondersteunen bij het ontwikkelen van creatieve concepten.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF