Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Waarop zoeken mensen in Youtube: Keyword Tool voor Youtube

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

De  keyword tool van Google Adwords is bij veel mensen al bekend. Nieuw is dat ook voor Youtube een keyword tool beschikbaar is. Op basis van de Youtube keyword tool kan bekeken worden welke zoekopdrachten binnen Youtube populair zijn.

Youtube = entertainment
Youtube is bij uitstek een ‘ entertainment’  kanaal. Dit is ook terug te vinden in de aantallen zoekopdrachten op de naam van bijvoorbeeld populaire artiesten. Jan Smit scoort volgens Youtube per maand 281.600 zoekopdrachten. Onduidelijk is of dit in Adwords termen ‘broad matches’ zijn of ‘exact matches’ . In Google wordt op Jan Smit 301.000 keer per maand gezocht (exact match) volgens de keyword suggestion tool van Adwords.

Voor de meer serieuze zaken kent Youtube nauwelijks zoekopdrachten. Voor ‘ hypotheek’ wordt in Youtube aangegeven dat onvoldoende informatie aanwezig is.  In Google is dit 40.500 keer.

youtube-keyword-tool


Wat kun je ermee?

Deze tool is nuttig voor wie meer wil weten over populaire onderwerpen en bijhorende zoekwoorden op Youtube. Dit komt bijvoorbeeld van pas wanneer je wilt adverteren op Youtube. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om video ads in Youtube te plaatsen. Dit kan via een gelijksoortig systeem als Google Adwords maar dan dus voor video in plaats van tekst. Dergelijk gesponsorde video’s zie je bijvoorbeeld (regelmatig) verschijnen als je zoekt op de term ‘auto‘.


Discussie- 2 reacties

Bartjan

30 november 2009, 14:59

Kennelijk is de tool alweer geupdate. Als ik hem gebruik kan ik net als in de Adwords tool aangeven of Broad Match of Exact Match wil hebben.

Bij Jan Smit zie ik op broad match 606900 en op exact match 274400
Echter kan je niet op- of aflopend sorteren en exporteren naar CSV kan ook (nog) niet.

Deze tool is natuurlijk uitermate geschikt om onderzoek te doen naar een eventuele linkbait.

Reageer hier op

Tweets that mention Waarop zoeken mensen in Youtube: Keyword Tool voor Youtube | Tribal Talk - De weblog van Tribal Internet Marketing over zoekmachine marketing -- Topsy.com

30 november 2009, 14:06

[…] This post was mentioned on Twitter by Eduard Blacquière and Danny Verhoeven, Kenneth Peeters. Kenneth Peeters said: Waarop zoeken mensen in Youtube? Keyword Tool voor Youtube – https://bit.ly/5w4lnH (RT @TribalIM) […]

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF