Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Webwinkel Vakdagen 2009: “Houd AdWords up-to-date”

Door: Emmy Faes

Geschatte leestijd: 1 minuut

Het was druk in hal 3 van de Jaarbeurs, waar woensdag (28/1) de derde jaargang van de Webwinkel Vakdagen van start ging. Het tweedaagse evenement trok ‘ondanks de crisis’ 15% meer bezoekers dan vorig jaar, aldus organisatie.

Bekijk hier FOTO’s van dag 1 en 2

Wat was er te doen?
Op de beurs veel aanbieders van, en geïnteresseerden in alles wat een webwinkel nodig heeft op gebied van betaling, webshop, vergelijkingssites, internet marketing, hosting, juridische zaken et cetera. Daarnaast meer dan 30 lezingen over uiteenlopende onderwerpen m.b.t. webwinkelen.

Adverteren op de Long Tail met Google AdWords
Mark van Werven (CEO van Tribal Internet Marketing) was één van de sprekers op de eerste dag. Hij sprak over de het adverteren op de Long Tail met AdWords. Over de exacte juistheid van de Long Tail theorie blijft veel discussie, maar feit is dat in AdWords campagnes nog veel winst te behalen valt door te adverteren op specifieke productnamen en varianten daarop. Wanneer het productaanbod groot en dynamisch is wordt dat lastig. Daarom is ADChieve ontwikkeld.

Videoregistratie van de lezing van Mark van Werven – Webwinkel Vakdagen 2009

‘AdWords en de Long Tail’ from Tribal Internet Marketing on Vimeo.


Productaanbod up-to-date in Google

Wat doet ADChieve? Simpel gezegd automatiseert de software grote SEA campagnes. Het is gemaakt voor webwinkels die duizenden producten aanbieden en waarvan het aanbod constant wisselt qua prijs en voorraad. ADChieve zorgt er voor dat dergelijke SEA campagnes up-to-date blijven en dat de kwaliteit van de campagnes automatisch wordt gemanaged.

Nu ook voor Marktplaats (Admarkt)
Behalve voor Google Adwords, kan ADChieve sinds gister (28/01/2009) ook worden ingezet voor het adverteren op Marktplaats. Adverteren op Marktplaats werkt anders dan Adwords, producten moeten bijvoorbeeld worden ondergebracht in één van de honderden categorieën . In samenwerking met Wehkamp.nl heeft Tribal Internet Marketing een koppeling gemaakt tussen ADChieve en Admarkt (het advertentieprogramma achter marktplaats). Hierdoor kunnen grote aanbieders nu ook up-to-date op Marktplaats adverteren.

Promovideo ADChieve

 

Discussie- 1 reactie

Bauke

11 februari 2009, 14:00

Overigens zijn alle presentaties die tijdens de webwinkel vakdagen zijn gehouden nu ook terug te kijken via het ‘mediacenter’ van de beurs:

webwinkelvakdagen.nl/mediacenter/videos

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF