Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Wie wint de Amerikaanse voorverkiezingen?

Door: Wiep Knol

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

De afgelopen dagen stonden in Amerika bol van de voorverkiezingen voor de uiteindelijke presidentiële verkiezingen in November dit jaar. Waar het bij de Republikeinen inmiddels al uitgemaakte zaak is dat John McCain de kandidaat wordt, ligt strijd bij de Democraten nog helemaal open.

Hillary Clinton en Barack Obama winnen om beurten in verschillende staten en het kan nog maanden duren voordat de Democratische kandidaat bekend wordt. Waar de voorverkiezingen nog geen uitsluitsel geven, kan Google Trends ons misschien helpen.

Google Trends Voorverkiezingen

Volgens Google trends is het zoekvolume naar Barack Obama de laatste dagen heel duidelijk vergroot t.o.v. Hillay Clinton. Als we hiervan uit kunnen gaan, wordt Obama de Democratische kandidaat.

Google Trends Nederland voorverkiezingenLeuk om nog op te merken, is dat de interesse vanuit Nederland wereldwijd gezien groot is. Van alle talen is het Nederlands de 2e taal als het gaat om zoekopdrachten naar Clinton en Obama. Overigens zoeken ook Nederlanders meer naar Obama.

Ga direct naar Google Trends.

Discussie- Geen reacties

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF