Kennis - Het online marketing blog van Tribal

Online marketing is een vak apart en een wereld die snel verandert. Wij laten ons dagelijks inspireren door de nieuwste ontwikkelingen, tips & tools en allerlei nuttige toepassingen. Hieronder lees je welke kennis wij in huis hebben.

Wijziging Sitelinks in Google Webmastertools

Door: easy_admin & Redactie

Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Door de recente aanpassingen van de sitelinks in Google vallen deze veel meer op in de SERP’s. Het is nog steeds belangrijk dat de juiste pagina’s als sitelink worden weergegeven. Echt invloed hierop is er niet, maar onbelangrijke sitelinks kunnen wel worden verwijderd.

Waar voorheen een lijst met de sitelinks werd weergegeven en je alleen de sitelinks kon blocken die in de lijst stonden, is het nu mogelijk om zelf te bepalen welke pagina’s niet als sitelink opgenomen mogen worden.

Het is mogelijk om tot 100 URL’s te verwijderen uit de sitelinks. Er zijn echter wel enkele nadelen aan de nieuwe manier van sitelinks in Google Webmaster Tools. Zo kan je bijvoorbeeld niet zien welke pagina’s allemaal sitelinks hebben en moet je de pagina “Sitelinks” in Google Webmaster Tools iedere 90 dagen bezoeken als je wilt dat alle wijzigingen behouden blijven.

Discussie- 1 reactie

Navin Poeran

29 augustus 2011, 18:18

Sitelinks blijft een interessant vraagstuk.

Op m’n eigen site heb ik hier 2 items over staan, die jullie (de lezers) misschien ook wel leuk vinden om te lezen.

Check:
http://www.navinpoeran.com/sitelinks-top-landing-pages/
http://www.navinpoeran.com/mijn-zegje-over-sitelinks/

Reageer hier op

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF