Familiebedrijf Houthandel van der Heijden is al meer dan 25 jaar actief als houthandel voor particulieren, hoveniers, aannemers en bedrijven. Zij ontwerpen, maken en plaatsen maatwerkproducten van kwalitatief duurzame materialen voor huis en tuin. De website dient als grote inspiratiebron voor bezoekers. Van der Heijden is sinds 2010 klant bij Tribal. De initiële samenwerking is ontstaan voor de zoekoptimalisatie van de website (SEO) om de online vindbaarheid en zichtbaarheid te verbeteren en verschillende doelgroepen specifieker aan te spreken.

Jochem van der Heijden

Houthandel van der Heijden

"Tribal heeft ons ontzorgd op het gebied van al onze online marketingactiviteiten. Wij zien het team als een verlengstuk van onze organisatie dat snel en accuraat handelt."

Op basis van advies, online resultaten, metingen en gebruikersonderzoek is er in 2013 voor gekozen om een nieuwe website te laten ontwikkelen. Het werd lastiger om nieuwe bezoekers naar de oude website te trekken waarna Houthandel van der Heijden is gaan kijken naar de verschillende mogelijkheden voor een nieuwe website. “In nauwe samenwerking met onze webbouwer heeft Tribal ons geadviseerd hoe we onze website moesten inrichten qua menustructuur, gebruiksvriendelijkheid, content en techniek”, aldus Jochem van der Heijden, algemeen directeur van Houthandel van der Heijden. “Wij zijn na de livegang actief aan de slag gegaan met onze nieuwe blog en het creëren van relevante content voor onze site. Hiermee worden wij nog steeds intensief ondersteund door de SEO en Content Specialisten van Tribal. Dit team werkt nauw met elkaar samen waardoor we korte lijnen hebben en direct kunnen schakelen indien nodig.” Het conversiepercentage van Houthandel van der Heijden is na de optimalisatieslag gestegen van 0,65 procent naar 1,57 procent. “Ons grootste behaalde succes is de introductie van de nieuwe website en de optimalisaties die hebben geleidt tot een enorme verbetering in vindbaarheid, relevant verkeer naar onze website en het stijgende bezoekersaantal. Dit aantal stijgt nog dagelijks en is tot nu toe een prachtig resultaat.”

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF