Unlimited Sports Group – referentie usability lab

Bekijk de website van Unlimited Sports Group – referentie usability lab

Sinds mei 2012 is USG met de website van Aktiesport klant bij Tribal. Eind 2013 is Perry hier aan toegevoegd. Voor de websites van Aktiesport en Perry ondersteunen wij hen op het gebied van online marketing in de breedste zin van het woord. En één van deze diensten is Usability. Een dienst die steeds belangrijker is geworden voor USG. De basis voor de nieuwe websites is inmiddels neergezet, nu is het tijd om een verdiepingsslag te maken wat betreft gebruikerservaring en -gemak. De eerste stappen hiervoor zijn in samenwerking met Tribal gezet, middels een eye-tracking onderzoek in het usability lab.

Renata Gvozden

USG - Perry en Aktiesport

"Het meest waardevolle vond ik om zelf ook echt te zien hoe de gebruiker de website ervaart. Er werden een aantal zaken bevestigd, maar het heeft ook zeker nieuwe inzichten opgeleverd."

Zowel de website voor Aktiesport als die voor Perry hebben we vanuit eigen perspectief laten bouwen. Een aantal maanden na lancering is er een expert review vanuit Tribal losgelaten op de website van Perry. De verbeterpunten uit het rapport hebben we destijds doorgevoerd. Omdat we de gebruiker centraal willen stellen, was het nu van belang om te weten hoe onze doelgroep echt over onze website denkt en hoe deze wordt gebruikt.

We hebben het eye-tracking onderzoek als heel nuttig ervaren. De samenwerking met Will hebben we als prettig ervaren, alles ging in goed overleg. De output heeft ons nuttige inzichten opgeleverd. Wat voor ons enorm waardevol is, is dat deze inzichten echt vanuit de klant komen en niet vanuit de experts van Tribal of onze eigen kennis.

De vervolgstap is nu om de verbeterpunten door te voeren. Een aantal punten zal direct doorgevoerd worden en een aantal zal eerst middels A/B testen getest worden, zodat we een beter inzicht krijgen in de door te voeren aanpassingen.

Blijf op de hoogte van handige kennis en het laatste nieuws van je favoriete online marketing bureau:

INSCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF