Analytics

Analytics

“Zonder data kun je niets. Het is de basis om te weten of je SEO, SEA en CRO activiteiten succesvol zijn en wat je kunt optimaliseren.”
Ineke Waas – CRO Consultant en Analytics Consultant

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van Analytics?
Please leave this field empty.

Wat is web analytics?

Web analytics is het verzamelen van zowel de website statistieken als de statistieken van de social media kanalen van onze klanten. Dit doen we bij Tribal met tools zoals Google Analytics en Piwik. Website statistieken zijn objectieve gegevens van de bezoekers op je website. Welke pagina’s bekijken ze? Waar komen ze vandaan en waar verlaten ze je website weer? Wanneer je deze gegevens hebt, kun je ook veel gerichtere keuzes maken.

Waarom zijn website statistieken zo belangrijk?

Met goede web analytics kun je je hele bedrijf doormeten en alle kanalen samenbrengen. Aan hand van deze website statistieken kun je strategische en rendementsgerichte keuzes maken. De Google Analytics consultant van Tribal Internet Marketing beschikt altijd over een helikopterview waardoor deze een goed en onderbouwd advies kan uitbrengen.

graphic-certified-partner[1]

Wat kan onze Google Analytics consultant voor je betekenen?

Onze Google Analytics consultant kan je van begin tot eind helpen met deze web analytics. Van het goed implementeren en het instellen van je dashboard tot het uitvoeren van verschillende soorten analyses en het maken van een evaluatierapport. Wij kunnen je helpen met uiteenlopende vraagstukken zoals:

  • Welke bestemmingspagina werkt het beste voor deze advertentie?
  • Hebben wij een mobiele website nodig?
  • Wat levert mijn nieuwsbrief op?
  • Ik investeer veel tijd in Facebook, levert dit eigenlijk iets op?

Web analytics staat aan de basis van je website en is ondersteunend aan alle andere diensten van Tribal.