SEA

SEA

“Elk gezond bedrijf kan AdWords een winstgevend extra kanaal laten zijn!”
Rik Roelofs – SEA Specialist en Head of SEA

Wat is online adverteren?

SEA, de afkorting van Search Engine Advertising, omvat het betaalde gedeelte van de zoekmachine. Het belangrijkste doel is om online adverteren zo in te zetten dat je weet dat elke euro die je besteedt ook echt winst oplevert. Dit doe je door het gebruiken van de juiste zoekwoorden en advertentieteksten op rendabele producten en diensten. Het is dus geen kwestie van het neerzetten en het zoekmachine adverteren loopt, maar het blijven managen op basis van de direct meetbare resultaten en te zorgen dat je je kostbare tijd stopt in de onderdelen die het meeste opleveren.

Waarom is zoekmachine adverteren zo belangrijk?

Online adverteren wordt vaak gezien als een kostenpost, maar het is juist het ideale kanaal om extra omzet te creëren. En naast een rendement gestuurd kanaal heeft adverteren op internet ook een echt branding effect. Je staat er namelijk wel wanneer mensen op zoek zijn naar jouw dienst of product!

Wat kan Tribal voor jou betekenen?

Op het gebied van zoekmachine adverteren kunnen wij zowel de uitvoerende als de adviserende rol aannemen. Leidend bij deze keuze is wat jouw wensen als klant zijn en wat het beste resultaat oplevert. Als wij vermoeden dat online adverteren in de huidige omstandigheden geen winst oplevert, gaan we op zoek naar de juiste oplossing om dat te veranderen. Is het beter om bijvoorbeeld eerst usability in te zetten of de techniek van de website goed neer te zetten om daarna verder te bouwen middels zoekmachine adverteren? Dan zullen we dit altijd overleggen. Wij denken graag met je mee en blijven het hele proces betrokken.

Naast de verschillende kanalen om te adverteren op internet zoals Google, Bing of social media kunnen we je ook helpen met het bepalen van de juiste strategie binnen die kanalen. Denk aan het inzetten van:

  • Remarketing
  • Google Shopping
  • Display Advertising
  • YouTube adverteren
  • Product Listing ads