Social Media

Social Media

“Social media is een middel, geen doel.”
 Pim Brans, SEA en Social Media Specialist

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van Social Media?
Please leave this field empty.

Wat zijn social media?

Social media zijn online platformen waar gebruikers, met geen of weinig tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Social media kenmerken zich door de begrippen dialoog & transparantieVoorbeelden van social media kanalen zijn Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat, Twitter, YouTube, Google+ en Pinterest. Maar welke vormen van social media zijn nou voor jou interessant? Onze specialisten helpen je graag met een strategie en een praktisch social media plan.

Van een strategie naar een praktisch social media plan

Met de komst van social media is het bereik van consumenten enorm toegenomen. De kans is groot dat er nu online door (potentiële) klanten over jouw merk, bedrijf en concurrenten wordt gesproken. Aangezien deze online gesprekken meningen beïnvloeden, is het dus ook voor jou van belang om hier aan deel te nemen. Daarnaast bieden social media ook de volgende voordelen:

  • Vergroten van de naamsbekendheid en het verkeer naar je website
  • Beïnvloeden van het koopgedrag
  • Je wordt als autoriteit gezien binnen je branche
  • Invloed op de posities in de zoekmachine
  • Het verkrijgen van inzichten in de doelgroep

Wat kan Tribal voor jou betekenen op social media gebied?

Social media worden over het algemeen wel ingezet, maar hier wordt vaak niet over nagedacht waardoor er sprake is van weinig structuur. Vaak wordt ook niet gemeten wat social media nou eigenlijk opleveren. Je social media activiteiten horen onderdeel te zijn van een overkoepelende strategie. Welk social media kanaal kan het beste worden ingezet? Waar bevindt de doelgroep zich en hoe gebruiken zij social media? Wat kan ik het beste communiceren? En wat zijn de opbrengsten uit social media? Vertaal dit allemaal naar een praktisch social media plan.

Wij kunnen je helpen met het bedenken van deze social media strategie, ondersteunen met het opzetten van een social media plan en praktische ideeën aandragen waardoor je er zelf direct mee aan de slag kunt gaan.