Usability

Usability

“Door middel van SEO en/of SEA kun je nog zoveel bezoekers naar je website sturen, maar wanneer deze niet gebruiksvriendelijk is zijn ze ook net zo snel weer weg. “
Annegien Bruins Slot – CRO Consultant

Wat is website usability?

Website usability is het gebruiksvriendelijker maken van websites met als doel conversieoptimalisatie. Wanneer je met website usability aan de slag gaat, ben je dus eigenlijk bezig met het optimaliseren van de gebruikerservaring. Op deze manier vinden gebruikers gemakkelijker datgene waarnaar ze op zoek zijn en zorg je er dus voor dat ze op jouw website bepaalde doelen effectief, efficiënt en naar tevredenheid kunnen bereiken. Dit ondervinden onze specialisten met een gedegen usability onderzoek.

Waarom is een usability onderzoek zo belangrijk?

Sta je met je website op het punt van conversieoptimalisatie? Wil je van je bezoekers tevreden loyale klanten maken? Dan kan een usability onderzoek echt niet ontbreken. Website usability zorgt op de korte termijn namelijk voor meer conversie en minder afhakende bezoekers en op de langere termijn voor die belangrijke terugkerende loyale klanten.
De diensten SEO en SEA zorgen voor de weg naar je website toe, waarna usability er door middel van onderzoek en testen voor zorgt dat deze bezoekers ook daadwerkelijk de gewenste acties kunnen ondernemen.

Wat kan Tribal op usability gebied voor jou betekenen?

Onze usability specialist start met het in kaart brengen van de huidige situatie middels een usability onderzoek. Op welke manier kan de website verbeterd worden, zodat het leidt tot meer conversies? Aan hand van de bevindingen van het usability onderzoek wordt er een advies gegeven, dit kan zowel ad hoc als uitgebreid.

Onze gereedschapskist op het gebied van advies reikt van het schrijven van een usability rapport tot het tastbaar maken van dit advies door middel van het uittekenen van wireframes. En doordat we bij Tribal beschikken over de ruimtes, de mensen en de apparatuur kunnen we deze bevindingen ook uitgebreid voor je testen wat leidt tot verrassende, vernieuwende en bewezen resultaten.