15 september 2009

marktplaats_admarkt_logoPer vandaag, 15 september 2009, stapt ook Marktplaats in de markt van zoekmachine adverteren (SEA) op basis van zoekwoorden. Tribal Internet Marketing is samen met vijf andere bureaus volwaardige launchpartner bij de Bètaversie van de zogenaamde ‘Admarkt Mini-advertenties’.

Waarom?
De lancering van de Admarkt Mini-advertenties komt tegemoet aan de verschuiving van het zoekgedrag van de bezoekers op Marktplaats.nl. Waar voorheen de meerderheid nog zocht via de rubrieken, zoekt momenteel het grootst aantal bezoekers via de zoekbox op Marktplaats.nl.

Admarkt Topadvertenties
De al bekende Admarkt topadvertenties zijn rubrieksgebonden en verschijnen daar waar het aangeboden product/dienst overeenkomt met de Marktplaats rubriek. Bijvoorbeeld: Een LCD-aanbieder kan zijn topadvertentie alleen plaatsen in de rubriek ‘ TV’s | Plasma en LCD’  in de groep ‘ Audio, TV en Foto’ . Daarnaast wordt de topadvertentie vertoond wanneer de zoekopdracht van de bezoeker terugkomt in de titel van de topadvertentie.

Admarkt Mini-advertentie: adverteren o.b.v. zoekwoorden
Admarkt Mini-advertenties is het nieuwe zoekwoord gebaseerde CPC-advertentieproduct voor zakelijke adverteerders. Deze advertenties zijn niet gebonden aan een rubriek maar gekoppeld aan zoekwoorden. Een kredietverstrekker kan zijn advertenties dus richten op bezoekers die op zoek zijn naar een auto door de advertentie te koppelen aan het zoekwoord ‘volkswagen golf’.

Topadvertenties of Mini-advertenties?
Admarkt Topadvertenties en Admarkt Mini-advertenties zijn complementaire producten, maar kunnen ook afzonderlijk ingezet worden. Hieronder kort de verschillen tussen deze twee advertentievormen:

Topadvertenties en Mini-advertenties

Voorbeeld Admarkt Mini-advertentie
Een Admarkt Mini-advertentie is qua uiterlijk vergelijkbaar met een Google Adwords advertentie. De titel telt maximaal 35 karakters en de 2 opvolgende regels maximaal 45 karakters. De laatste regel is de URL die maximaal 35 karakters mag bevatten. Zie hieronder een voorbeeld:

marktplaats-mini-advertentie-voorbeeld

Deelnemen aan Admarkt Bètaversie
Ook met Mini-advertenties op Marktplaats? Informeer dan bij Tribal Internet Marketing.

Zie voor meer achtergronden over dit nieuws o.a. het artikel van Erwin Boogert op zijn weblog dekoopman.net

Written by Nadine Willems

4 reacties op “Marktplaats goes SEA met ‘Admarkt Mini-advertenties’”

 1. Ilonka zegt:

  Het zou leuk zijn als wij, publishers, hier ook van mee kunnen profiteren. Dit zou een toevoeging wezen voor de bestaande advertentie mogelijkheden. Iemand zoekt een bepaalde niche en die komen dan ook daadwerkelijk naar voren op de site die ze bezoeken.

  Marktplaats zal hier vast wel op in springen.

 2. Nadine Willems zegt:

  Ja dat zou inderaad mooi zijn. Aangezien het nu nog een betaversie is, is dit nu nog niet mogelijk. Zodra er meer adverteerders komen, wordt het interessant voor Marktplaats om op te pakken!

 3. Dat is ook zeker zo, optimaliseren van je blog op zo een manier is wel efficiënt en gemakkelijk.
  om je Online woorden een beetje aan te passen is een website optimaliseren zeer eenvoudig met een franchise company, idee..

 4. […] berichten:  – Adverteren op Marktplaats: 10 tips voor AdMarkt  – Marktplaats goes SEA met ‘Admarkt Mini-advertenties’  – Marktplaats stopt met SEA – Het einde van de Admarkt […]

Geef een reactie