Gerk Mulder

SEO Consultant

Aangenaam! Mijn naam is Gerk Mulder en ik ben SEO specialist bij Tribal Internet Marketing. Na mijn studie ben ik het marketingvak ingerold. Vanuit de traditionele (offline) marketing ben ik me steeds meer gaan verdiepen in digitale en online marketing. En wat bleek, digitale marketing was echt veel leuker!

Daarom ben ik vier jaar geleden compleet overgestapt op digitale (internet) marketing en dan met name zoekmachine marketing. Zowel AdWords en social media als zoekmachine optimalisatie. De laatste heb ik altijd de meest fascinerende gevonden. De veranderlijkheid van de algoritmes, het continue in beweging zijn van de markt en de snelheid van de techniek. Stuk voor stuk factoren die mijn vak zo boeiend en uitdagend maken, want het is nooit klaar. Er zijn altijd weer innovaties waar je op in kunt spelen, je bent constant op zoek naar nieuwe invalshoeken en optimalisatietechnieken en er is altijd wel weer een website die je wilt verslaan in de zoekmachineresultaten!

SEO it is then! Binnen Tribal richt ik mezelf volledig op zoekmachine optimalisatie. In het vakgebied online marketing zitten teveel generalisten, terwijl de materie te uitgebreid en te complex is geworden om in je eentje te kunnen behappen. Wil je onderscheidend zijn en kwaliteit bieden dan moet je jezelf specialiseren. Ook ik merk dat er een enorme vraag is naar online specialisten en daar speelt Tribal echt goed op in.

Mijn ultieme tip:
Zorg ervoor dat je een retegoede website hebt en denk vervolgens nooit dat je klaar bent, denk nooit dat je website af is. Blijf flexibel op het gebied van techniek en content en blijf innoveren. Het aantal wijzigingen dat Google de afgelopen twee jaar heeft doorgevoerd zijn er meer dan het totaal van de afgelopen 10 jaar bij elkaar opgeteld. En dat zegt genoeg! Wees flexibel genoeg om daar op in te blijven spelen hoe drastisch de wijzigingen ook zijn. Je kunt binnen de online marketing niet alles op één paard inzetten en verwachten dat, als hij eenmaal de race gewonnen heeft, blijft winnen. Blijf kritisch en blijf er bovenop zitten!”

Maak kennis met mijn collega's

Mijn kennis