10 praktische SEO tips

Net als iedere andere ondernemer wilt u op de eerste pagina van Google terechtkomen met uw website. En het liefst zo hoog mogelijk! Zorg er dan in ieder geval voor dat u alvast onderstaande tips meeneemt voor uw website!

1. Vermijd spamlinks

Laat u zich niet verleiden tot het inkopen van een bulk links. Probeer altijd op een natuurlijke wijze inkomende links te genereren om het linkprofiel van uw website uit te breiden. Met een natuurlijke wijze doelen we op regelmatig activiteiten ondernemen die binnen de gangbare mogelijkheden liggen. Laat niet iedere website zomaar naar uw website verwijzen. Ga na of de verwijzende website bij uw bedrijf en visie past.

2. Kopieer geen content van andere websites

Schrijf te allen tijde unieke teksten voor uw website. Zowel op (sub)categorie- als productniveau. Het komt nog te vaak voor dat webmasters teksten kopiëren vanaf een andere website om deze vervolgens te plaatsen op de eigen website. Zo creëert u duplicate content. Dit wordt negatief beoordeeld door Google en zal uw website waarschijnlijk gedeeltelijk of geheel uitsluiten van indexatie.

3. Zorg voor een XML & HTML sitemap

Een goede sitemap is van groot belang. Via een sitemap maakt u het zoekmachines gemakkelijk om alle pagina’s van uw website te vinden en vervolgens te indexeren. Er zijn twee soorten sitemaps die beide belangrijk zijn, de HTML sitemap en de XML sitemap. Zonder de sitemaps kan het bijvoorbeeld in het geval van een onduidelijke menustructuur lastiger zijn voor de zoekmachine om de site juist te indexeren, met als gevolg een lagere beoordeling van de website.

4. Installeer Google Webmaster Tools

Vergroot gratis de zichtbaarheid van uw website in Google’s zoekresultaten. Maak een account aan en verifieer uw website. U krijgt dan inzicht in rapporten over hoe Google uw website crawlt en beoordeelt. U kunt zo bijvoorbeeld sneller obstakels signaleren en problemen ontdekken. Daarnaast krijgt u veel informatie over inkomende en interne links en over hoe uw website gevonden wordt in Google.

5. Vermijd onleesbare technieken

Voorkom dat uw website opgebouwd wordt uit frames. Google kan geen verband herkennen tussen pagina’s en heeft dan moeite met het beoordelen van de totale waarde van uw website. Ook Flash en Javascript kunt u beter niet gebruiken bij het bouwen van de website, althans niet bij essentiële elementen zoals de menustructuur, tenzij uw SEO specialist u anders adviseert.

6. Behoud opgebouwde linkkracht

Voorkom dat u onnodig linkt naar andere websites. De voor uw website opgebouwde linkwaarde geeft u dan weer langzaam weg aan andere websites, dat is zonde. Plaats liever een <no follow> tag om de link, zodat u geen linkwaarde weggeeft. Google volgt deze lik dan niet, terwijl uw bezoeker de link wel kan volgen.

7. Schrijf goede SEO teksten

Schrijf teksten niet voor de zoekmachine, maar liever altijd voor de gebruiker. Verwerk daarnaast wel op juiste wijze zoektermen op gangbare locaties binnen uw tekst. Zo blijft de tekst leesbaar voor uw bezoeker en de zoekmachine. Verwerk per pagina/onderwerp relevante zoektermen op de volgende plaatsen:

waar-zoekwoorden-plaatsen

8. Implementeer Google Analytics

Meten is weten! Plaats de trackingcode van Google Analytics in de <head> van uw website. Vervolgens houd Google op de juiste manier, automatisch én gratis de bezoekersstroom van uw website bij.

9. Menustructuur

Bouw uw menu op creatieve wijze op. Houd zowel rekening met uw aanbod als met het zoekgedrag van uw doelgroep. Bezoekers zoeken bijvoorbeeld op ‘grote koffer’, ‘grijze koffer’, ‘harde koffer’ of ‘merk + koffer’. Creëer voor relevante zoekopdrachten een (sub)categorie. Zo combineert u zoekgedrag van uw (potentiële) klant met uw aanbod!

10. Wat kan een bezoeker doen op de website?

Een website dient vanzelfsprekend te zijn, en anders op zijn minst voor zichzelf sprekend. Als een bezoeker zichzelf teveel vragen stelt tijdens het bezoek, dan gaat er iets mis. Vraag u zichzelf dan af of de gebruikservaring verbeterd kan worden. Doe eens een kritische test met 5 bekenden van u. Geef hen een opdracht die ze uit dienen te voeren op de website. U staat verstelt van de feedback.

5 persoonlijke tips ontvangen?

De 10 bovenstaande tips zijn algemeen van aard. Wilt u 5 GRATIS tips gericht op uw website ontvangen? Vraag dit dan bij ons aan. Wij nemen telefonisch contact met u op om uw website en wensen door te spreken! U ontvangt na telefonisch overleg gratis een op maat gesneden rapport gericht op uw website.

easy-express-3


Naam *

Telefoonnummer *

E-mailadres *

Bedrijfsnaam *

* (verplicht)

Wij nemen binnen één week telefonisch contact op met u. We bepalen tijdens het telefoongesprek wanneer u het maatwerk rapport ontvangt van ons.